Praktijkbezoek

Praktijkbezoek

U kunt rechtstreeks, zonder een verwijzing van (huis)arts of medisch specialist, een afspraak maken met een podotherapeut. Via de praktijkzoeker vindt u gemakkelijk een podotherapeut bij u in de buurt. U heeft in eerste instantie geen verwijsbrief van uw (huis)arts of medisch specialist nodig om voor deze zorg in aanmerking te komen. Bekijk de voorlichtingsfilm van de NVvP om een indruk te krijgen wat u van een podotherapeut kunt verwachten.

 

Wat neemt u mee bij een eerste bezoek

geldig identiteitsbewijs

geldige zorgverzekeringspas

(sport)schoenen die u veel draagt

 

Wordt uw behandeling vergoed?

Het onderzoek, de therapie en de behandeling van de podotherapeut wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Heeft u diabetes dan is onder bepaalde voorwaarden vergoeding vanuit uw basisverzekering mogelijk. Bijkomende voorwaarde is veelal dat de podotherapeut aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en ingeschreven staat bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Raadpleeg het Vergoedingenoverzicht Podotherapie voor meer informatie.

 

Podotherapeuten werken in:

een praktijk voor podotherapie

een medisch centrum, waar ook andere (para)medici werken

een ziekenhuis

 

Voetenpoliklinieken voor diabetes patiënten

Steeds meer ziekenhuizen beschikken over een speciale voetenpolikliniek, specifiek voor diabetes patiënten, waar een multidisciplinair team patiënten behandelt. Een dergelijk team bestaat uit diverse (para)medici, zoals een vaatchirurg, algemeen chirurg, podotherapeut, dermatoloog, revalidatiearts, orthopedisch schoentechnicus, diabetes- of reumaverpleegkundige en een gipsverbandmeester.